Neil Armstrong pernah pergi bulan ??


''Step for me, a springboard for people'' itulah kate-kate yg dikeluarkan dari mulut Neil selepas beliau menjejakkan kaki ke bulan .. Persoalan nye , pernahke Neil Armstrong ni pergi bulan ?? Kalau kite perhatikan betul-betul gambar yg diambil dan disiarkan oleh NASA terdapat banyak ralat dan kesilapan teknik sehingga orang mula menyoal ..  

Ada angin kat bulan ??


Bulan tidak mempunyai lapisan atmosfera ,, bermakna tiada udara dan angin disitu . Jadi , kenape bendera yg dicacakkan di permukaan bulan boleh berkibar ??

Tapak kaki gergasi


Kuasa tarikan graviti di bulan hanya 1/6 daripada bumi .. Namun begitu, seoran lelaki yg seberat 250gram pon tidak akan dapat membentuk tapak kaki yg sebegini jelas dan dalam pada permukaan bulan .. 1 saje ker gambar-gambar tapak kaki Neil Armstrong ? mane yg lain ?
Mana bintang ?


Perasan atau tidak , tiada sebijik bintang pon yg terdapat dalam gambar yg diambil .. Sepatutnya semua gambar yg diambil di bulan lebih jelas berbanding di bumi kerana ketiadaan lapisan atmosfera di bulan .. Lagi satu ialah keadaan angkasa yg vakum, tiada molekul udara atau bende asing yg terapung yg boleh memesongkan pancaran cahaya yg mungkin boleh menjejaskan kualiti gambar .

P/s : adakah ini semue propa daripada sesetengah pihak ?? Huh , da lame tak update blog lerr .. 
         info : saiful


4 ulasan:

  1. ARMSTRONG mmg penah pegi bulan. pastu die terus masuk islam hehehe

    BalasPadam
  2. Kalau lah yahudi boleh mengubah sejarah manusia, tak kan la benda macam ni dia xleh nak reka citer. Boleh difikir dek akal semua ni. Sejarah sebenar ada dalam Al-Quran =)

    BalasPadam

kutukan korang

Related Posts with Thumbnails
Copyright@ Blog ini adalah hak milik Humblemodest