Save the OranG-utan ... !!

Post kali ini merupakan post yg bertemakan orang utan aka orang-utan...emmm takde beze pon..hahhaa!!saje je nak buat lawak...ketawe la sikit...hahaha..!!
   Aku ade panton untuk korang yg tengah bace blog nih...
               tarzan tinggal dalam utan,
                         selamatkan orang utan ....!!
Ramai yg tanye kat aku kenape kite mesti selamat orang utan..??ade yg cakap orang utan ni takde function pon dengan kite...so??kenape kite mesti selamat kan orang utan???hahahha..!!jawapannyer korang pikir la sendiri..!aku malas nak tolong jawabkan...kang kalau aku jawab nanti geng-geng orang utan buat serang hendap kat aku lak... mati aku nanti siape nak jawabkan periksa untuk aku??ishhh...kesian pulak aku tegok korang nih..emmm...yela-yela aq jawabkan...ini lah sebab mengapa kite mesti selamatkan orang utan...i got this from a website...
orang utan merupakan salah satu elemen yg penting dalam perhutanan dan alam semula jadi Malaysia....mungkin generasi yg akan datang tidak berkesempatan untuk melihat dan menyaksikan gelagat orang utan yg comel-comel belaka...hahhaa!!orang utan juge merupakan aset penting untuk industri pelancongan negara kite ini...kalau korang nak tahu seramai 34,000 tourists telah membayar sebanyak RM700 seorang untuk menyaksikan 61 orang utan beraksi...dan mereke yg menjage orang utan itu telah berjaye mengumpol sebanyak RM293,327 untuk setiap orang utan....terkejot tak???!!!kalau aku la dapat duit tuh memang tak sampai 2hari duit tuh da lenyap...hahaha..!!
so..??korang masih lagi nak bunuh orang utan dan memusnahkan tempat tinggal diorang?emm...korang pikir la sejenak...yerr...
                                                 
                                                                cantik betol gambo nih...
                                                      
p/s : ini post untuk pertandingan You Can give HOPE to orang-utan yerr....

1 ulasan:

  1. Hi everyone

    Nowadays getting a good job is not an easy task.
    I've been looking for a new job and i found a very good [url=http://www.headhunterfinder.com]Headhunters [/url] directory.
    Thanks to them i found a specialized headhunter and i got a new job.
    Hope you find a nice job too!

    BalasPadam

kutukan korang

Related Posts with Thumbnails
Copyright@ Blog ini adalah hak milik Humblemodest